Therapie en coaching


Intakegesprek en diagnostiek

In het intakegesprek worden je klachten, persoonlijke situatie en hulpvraag in kaart gebracht om zo een helder inzicht in jouw situatie te krijgen. Op grond van deze intake wordt een traject opgestart. De gesprekken duren één tot anderhalf uur en vinden meestal om de week plaats. Gemiddeld duurt een traject 5 gesprekken.

Behandeling
Uit wetenschappelijk onderzoek blijken de cognitieve gedragstherapie en EMDR zeer effectieve behandelmethoden voor de meeste emotionele en gedragsproblemen. Bij CGT krijg je door middel van gesprekken zicht op onderliggende gedachten die ten grondslag liggen aan gevoelens die je kunnen belemmeren te leven zoals jij dat wilt. Je kunt leren deze gedachten door allerlei oefeningen om te buigen en weer grip te krijgen op je gedrag. Dit zal een positief effect op je emoties hebben. Je leert anders tegen moeilijkheden aan te kijken en er anders mee om te gaan door oefeningen en huiswerkopdrachten.

EMDR is een krachtige methode om d.m.v. oogbewegingen de emotionele lading van een heftige herinnering na een nare gebeurtenis te verminderen. Het zorgt ervoor dat je minder last hebt van angst, verdriet, schaamte of schuld.