Therapie en coaching


Intakegesprek en diagnostiek

In het intakegesprek worden je klachten, persoonlijke situatie en hulpvraag in kaart gebracht. Het invullen van vragenlijsten vormt een onderdeel van de intake en is van belang om een helder inzicht in jouw situatie te krijgen. Op grond van deze intake wordt een traject opgestart. De gesprekken duren één tot anderhalf uur en vinden meestal om de week plaats.

Behandeling
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt de cognitieve gedragstherapie een zeer effectieve behandelmethode voor de meeste emotionele en gedragsproblemen. Door middel van gesprekken krijg je zicht op onderliggende gedachten die ten grondslag liggen aan gevoelens die je kunnen belemmeren te leven zoals jij dat wilt. Je kunt leren deze gedachten door allerlei oefeningen om te buigen en weer grip te krijgen op je gedrag. Dit zal een positief effect op je emoties hebben. Je leert anders tegen moeilijkheden aan te kijken en er anders mee om te gaan door oefeningen en huiswerkopdrachten.

Gemiddeld duurt een traject 5 gesprekken. Meestal bemerk je al na enkele gesprekken al verbetering. Je kunt zelf aangeven hoeveel sessies je wenselijk vindt.

Naast de cognitieve gedragstherapie kunnen ook ontspanningstechnieken en EMDR worden ingezet.