Therapie en coaching


Intakegesprek en diagnostiek

In het intakegesprek worden je klachten, persoonlijke situatie en hulpvraag in kaart gebracht. Het invullen van vragenlijsten vormt een onderdeel van de intakefase en is van belang om een helder inzicht in jouw situatie te krijgen. Op grond van deze intakefase wordt een behandeltraject opgestart. De gesprekken duren één uur en vinden meestal om de week plaats.

Behandeling
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt de cognitieve gedragstherapie een zeer effectieve psychologische behandelmethode voor de meeste emotionele en gedragsproblemen. Door middel van gesprekken krijg je zicht op onderliggende gedachten die ten grondslag liggen aan gevoelens die je kunnen belemmeren het leven te leven zoals je dat wilt. Je kunt leren deze gedachten door allerlei oefeningen “om te buigen” en weer grip te krijgen op je gedrag en dit zal een positief effect op je emotie hebben.

Om je problemen daadwerkelijk te kunnen aanpakken worden andere/betere gedragingen en gedachten bedacht. Je leert anders tegen moeilijkheden aan te kijken en er anders mee om te gaan door middel van oefeningen en huiswerkopdrachten. Al na enkele zittingen kunnen er vorderingen gemaakt worden. Gemiddeld neemt een behandeling 5 gesprekken in beslag. Maar soms zijn er meer gesprekken nodig. Je kunt zelf aangeven hoeveel sessies je wenselijk vindt.

Naast de cognitieve gedragstherapie kunnen ook ontspanningstechnieken en EMDR worden ingezet.

In verband met het Coronavirus kan een online gesprek worden gevoerd.