Tarief

Tarief
Gesprekken kosten per uur 85 euro (bedragen zijn vrijgesteld van BTW). Voor studenten of cliënten die dit bedrag echt niet kunnen opbrengen kan een lagere vergoeding worden afgesproken. Je ontvangt aan het eind van de maand een factuur, die je contant of via overmaking op de bankrekening kunt betalen. Afmelden kan kosteloos tot 48 uur tevoren, anders moet ik 20 euro aan verzuimde annuleringskosten in rekening brengen.

Wat zijn de voordelen van mijn praktijk?

Er is geen wachtlijst dus je kunt direct aan de slag. Gesprekken voer ik bij voorkeur ’s ochtends, maar in uitzonderlijke gevallen is het mogelijk om afspraken in de namiddag te maken. Ik bezit een behandelruimte maar als het moeilijk voor je is om mij te bezoeken kom ik naar je toe.

Een verwijzing van de huisarts is niet nodig en de klachten of problemen worden niet bij een verzekeraar gemeld. Dat betekent dat je in de toekomst niet op een vervelende manier geconfronteerd kan worden met een moeilijke periode in je leven (denk bijvoorbeeld aan een verzekering afsluiten als ondernemer of ZZP-er, of het afsluiten van een levensverzekering). Mocht een huisarts je hebben doorverwezen, dan zal er alleen een terugkoppeling plaatsvinden als je daar uitdrukkelijk mee akkoord gaat.

Ik ben niet aangesloten bij een zorgverzekeraar. Toch hoeven de totale kosten die je zelf nog moet maken, bij een zorgverzekeraar of bij een niet gecontracteerde psycholoog, uiteindelijk niet veel te verschillen. Je moet soms eerst het eigen risico (€385,-) betalen, en een deel (maximaal 25%) wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Dit betekent dat bij een korte tot middellange behandeling het verschil slechts ongeveer 25 tot 100 euro zal bedragen. Bovendien betaal je bij mij geen BTW (vrijgesteld).
Daarnaast wordt sinds 2014 wordt psychologische zorg alleen nog vergoed als er sprake is van een psychische stoornis. Voor klachten als burn-out, overspannenheid en de sessies van een basispsycholoog kan je dus niet langer terecht bij de verzekeraar.