Tarief

Tarief
Gesprekken duren 60- 75 minuten en kosten 79 euro per keer (bedragen zijn vrijgesteld van BTW). Voor studenten of cliënten die dit bedrag echt niet kunnen opbrengen, kan een lagere vergoeding worden afgesproken. Je ontvangt aan het eind van de maand een factuur, die je contant of online kunt betalen. Afmelden kan kosteloos tot 48 uur van tevoren, anders wordt 20 euro in rekening gebracht.

Wat zijn de voordelen van mijn praktijk?

Er is geen wachtlijst, dus je kunt direct aan de slag. Gesprekken vinden bij voorkeur ’s ochtends plaats, maar in overleg is het soms mogelijk om afspraken in de middag te maken. Ik heb een praktijk aan huis maar kan, als het moeilijk voor je is om mij te bezoeken, naar je toekomen.

Een verwijzing van de huisarts is niet nodig en de klachten of problemen worden niet bij een verzekeraar gemeld. Dat betekent dat je in de toekomst niet op een vervelende manier geconfronteerd kan worden met een moeilijke periode in je leven (denk bijvoorbeeld aan een verzekering afsluiten als ondernemer of ZZP-er, of het afsluiten van een levensverzekering). Mocht een huisarts je hebben doorverwezen, dan zal er alleen een terugkoppeling plaatsvinden als je daar uitdrukkelijk mee akkoord gaat.

Ik ben niet aangesloten bij een zorgverzekeraar. Toch hoeven de totale kosten die je zelf nog moet maken, bij een zorgverzekeraar of bij een niet gecontracteerde psycholoog, uiteindelijk niet veel te verschillen. Je moet meestal eerst het eigen risico (€385,-) betalen, en een deel (maximaal 25%) wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Dit betekent dat bij een korte tot middellange behandeling het verschil slechts ongeveer 25 tot 100 euro zal bedragen. Bovendien betaal je bij mij geen BTW.
Daarnaast wordt sinds 2014 psychologische zorg alleen nog vergoed als er sprake is van een psychische stoornis. Voor klachten als burn-out, overspannenheid en de sessies van een basispsycholoog kan je dus niet langer terecht bij de verzekeraar.